Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

14.01.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Pomidor 70g                                             
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt 150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2144kcal
  • Białko ogółem: 110g
  • Tłuszcz ogółem: 76g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
  • Węglowodany ogółem: 280g
  • Cukry:45g
  • Błonnik pokarmowy: 32g
  • Sód: 1994mg
  • Sól: 4,99g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-12 12:23przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:30przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-12 12:23przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:115

Rejestr zmian

  • [2024-01-12 12:23:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści