Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

12.01.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7) 
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka Gerwazego drobiowa 20g(A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka truskawkowa z jogurtem naturalnym 220g  (A: 1,7)

OBIAD

  • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g                                           
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2059kcal
  • Białko ogółem: 95g
  • Tłuszcz ogółem: 51g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11g
  • Węglowodany ogółem: 332g
  • Cukry: 52g
  • Błonnik pokarmowy: 36g
  • Sód: 1807mg
  • Sól: 4,68g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-12 12:23przez:
Opublikowano:0000-00-00 22:00przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-12 12:22przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:122

Rejestr zmian

  • [2024-01-12 12:22:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści