Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

04.01.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasztet Jana - wieprzowy 50g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g                                            
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Gruszka 1szt. 150g

OBIAD

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka,, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz)  100g/150ml (A:1, 7, 9)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)

 

KOLACJA I

  • Ser żółty 60g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2107kcal
  • Białko ogółem: 82g
  • Tłuszcz ogółem: 65g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 329g
  • Cukry: 48g
  • Błonnik pokarmowy: 36g
  • Sód: 1785mg
  • Sól:4,46 g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-04 08:24przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:27przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-05 07:26przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:160

Rejestr zmian

  • [2024-01-05 07:26:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-04 08:24:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści