|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Szynka gotowana wieprzowa 30g (A: 1,3,6,7,9)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 6,7,9,10)
- Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, cebula ,koper, jajko, mąka pszenna, bułka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
- Kasza jęczmienna 200g
- Surówka z rzepy, marchwi i jabłka (rzepa, seler, marchew, jabłko, (rzepa, seler, marchew, jabłko, śmietana, sól, pieprz) 150g
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2080kcal
- Białko ogółem: 88g
- Tłuszcz ogółem: 63g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
- Węglowodany ogółem: 325g
- Cukry: 67g
- Błonnik pokarmowy: 41g
- Sód: 1910mg
- Sól: 7,78g
|