Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

08.01.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40g/5g (A;7)
  • Szynka drobiowa zielonogórska 20g  (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Blok z indyka 60g (A;1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie   15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem  70g                                     
  • Sałata 10g

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2053kcal
  • Białko ogółem: 85g
  • Tłuszcz ogółem: 50g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 348g
  • Cukry: 69g
  • Błonnik pokarmowy: 38g
  • Sód: 1947mg
  • Sól:4,88 g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-07 22:27przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:06przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-08 13:45przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:155

Rejestr zmian

  • [2024-01-08 13:45:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-07 22:26:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści