Marzec 2024
Marzec 2024
Dekada 15
Dekada 16
Dekada 17
Dekada 18
Wykaz alergenów - kliknij
Artykuły
I ŚNIADANIE
Ryż na mleku 300ml (A:7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Kiełbasa biała wieprzowa 100g (A: 1,6,9,10)
Jajko gotowane 50g-1szt
Ćwikła z chrzanem 15g
Babka piaskowa 60g (A: 1,3,7,8)
Sałata 10g
Papryka 70g
Żurek 250ml (A: 1,7,9)
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)
OBIAD
Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Polędwica Jana wieprzowa 50g (A;1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2537kcal
Białko ogółem: 127g
Tłuszcz ogółem: 83g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
Węglowodany ogółem: 348g
Cukry: 83g
Błonnik pokarmowy: 28g
Sód: 1941mg
Sól:4,85g
Czytaj
Więcej
o: 31.03.2024 - Niedziela
I ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
Ser topiony 50g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
OBIAD
Zupa brokułowa z ziemniakami(porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuł, ziemniaki śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
Roladka drobiowo-wieprzowa półmięsna pieczona w sosie koperkowym(pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, koperek, mąka pszenna, śmietanka olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,7,9)
Ryż na sypko 200g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Szynka drobiowa zielonogórska 50g (A: 1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew z koperkiem 70g
Sałata10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2296kcal
Białko ogółem: 88g
Tłuszcz ogółem: 71g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
Węglowodany ogółem: 351g
Cukry: 68g
Błonnik pokarmowy : 30g
Sód: 1807mg
Sól: 4,52g
Czytaj
Więcej
o: 30.03.2024 - Sobota
I ŚNIADANIE
Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
Haga śmietankowa 1 szt. 17g (A: 1,7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny z jabłkiem 200g (A: 7)
OBIAD
Zupa grysikowa (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza manna, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka z kapusty kiszonej, cebuli, marchewki i natki pietruszki z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z twarogu 80g (A: 7)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2248kcal
Białko ogółem: 90g
Tłuszcz ogółem: 64g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14g
Węglowodany ogółem: 352g
Cukry: 65g
Błonnik pokarmowy: 31g
Sód: 1624mg
Sól:4,06 g
Czytaj
Więcej
o: 29.03.2024 - Piątek
I ŚNIADANIE
Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka naturalna 200ml (A:7)
OBIAD
Zupa koperkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, koperek, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
Filet drobiowy pieczony z ziołami( pierś z kurczaka, nać pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej rzepakowy) 100g/50g
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka 70g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2093kcal
Białko ogółem: 96g
Tłuszcz ogółem: 66g
Nasycone kwasy tłuszczowe:23g
Węglowodany ogółem: 308
Cukry: 57g
Błonnik pokarmowy: 29g
Sód: 1830mg
Sól: 4,58g
Czytaj
Więcej
o: 28.03.2024 - Czwartek
I ŚNIADANIE
Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
Serek fromage 40g (A: 7)
Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Zraz mielony wieprzowy- duszony w sosie własnym (łopatka wieprzowa, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia:2349 kcal
Białko ogółem: 104g
Tłuszcz ogółem: 73g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
Węglowodany ogółem: 346g
Cukry: 66g
Błonnik pokarmowy: 30g
Sód: 1756mg
Sól: 4,39g
Czytaj
Więcej
o: 27.03.2024 - Środa
I ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka naturalna 1szt 200ml (A: 7)
OBIAD
Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/100ml (A: 1,3,6,7,9,10)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
Chleb zwykły 50g (A: 1
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2347kcal
Białko ogółem: 99g
Tłuszcz ogółem: 86g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
Węglowodany ogółem: 323g
Cukry: 65g
Błonnik pokarmowy: 35g
Sód: 1757mg
Sól: 4,39g
Czytaj
Więcej
o: 26.03.2024 - Wtorek
Metryczka
Metryczka
Metryczka
Wytworzono: 2024-03-01 13:31 przez:
Opublikowano: 0000-00-00 08:46 przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano: 2024-04-02 09:45 przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający:
Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny: 3682
Rejestr zmian
Rejestr zmian
[2024-04-02 09:45:46] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-28 14:51:35] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-27 11:44:56] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-26 07:17:05] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-25 06:43:25] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-22 07:32:03] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-22 07:25:41] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-22 07:22:14] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-21 12:46:21] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-19 10:00:47] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-18 07:45:03] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-15 06:53:19] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-14 07:41:39] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-13 07:18:38] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-12 07:00:26] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-11 07:54:23] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-08 13:45:27] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-08 08:46:48] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-07 09:09:45] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-03-04 10:48:12] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 14:15:40] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 13:59:17] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 13:49:39] Bartosz Wącior aktualizacja [2024-03-01 13:30:48] Bartosz Wącior aktualizacja