Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

01.03.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Jajko gotowane 1szt 50g
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt.   25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym (mleko, mąka ziemniaczana, jabłko ,cukier waniliowy)

OBIAD

  • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
  • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana)  150g (A:7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

  • Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2216kcal
  • Białko ogółem: 88g
  • Tłuszcz ogółem: 61g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 361g
  • Cukry: 67g
  • Błonnik pokarmowy: 41g
  • Sód: 1876mg
  • Sól: 4,69g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-03-01 13:58przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:04przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano:2024-03-01 14:01przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:132

Rejestr zmian

  • [2024-03-01 14:01:53]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 13:52:23]Bartosz Wącioraktualizacja