Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

04.03.2024 - Poniedziałek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa brokułowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, brokuły mrożone, ziemniaki, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Zraz mielony wieprzowo –drobiowy duszony w sosie własnym (łopatka wieprzowa, mięso gulaszowe drobiowe, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/100ml (A: 1,3)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA

  • Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:4)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

  • Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2303kcal
  • Białko ogółem: 100g
  • Tłuszcz ogółem: 84g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 313g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 31g
  • Sód: 1735mg
  • Sól: 4,34g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-03-04 10:47przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:08przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano:2024-03-04 14:10przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:125

Rejestr zmian

  • [2024-03-04 14:10:44]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-04 10:43:25]Bartosz Wącioraktualizacja