Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

05.03.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt . 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 1szt 200ml (A: 7) 

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/100ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z rzepy, marchwi i jabłka (czarna rzepa, marchew, jabłko, śmietana, sól, pieprz) 150g (A:7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 50g (A: 1
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

  • Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2237kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 73g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
  • Węglowodany ogółem: 332g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 35g
  • Sód: 1632mg
  • Sól: 4,08 g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-03-04 11:41przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:49przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano:2024-03-05 09:17przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:107

Rejestr zmian

  • [2024-03-05 09:17:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-04 11:35:41]Bartosz Wącioraktualizacja