Maj 2024
Maj 2024
Dekada 21
Dekada 22
Dekada 23
Dekada 24
Wykaz alergenów - kliknij
Artykuły
I ŚNIADANIE
Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
Jajko gotowane 1szt 50g
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
OBIAD
Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz)
100g/150ml (A: 4,7)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek kiszony 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2304kcal
Białko ogółem: 87,5g
Tłuszcz ogółem: 60g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
Węglowodany ogółem: 391g
Cukry: 76g
Błonnik pokarmowy: 38,7g
Sód: 2073mg
Sól: 5,18g
Czytaj
Więcej
o: 31.05.2024 - Piątek
I ŚNIADANIE
Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2282kcal
Białko ogółem: 92,5g
Tłuszcz ogółem: 79g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
Węglowodany ogółem: 329g
Cukry: 56g
Błonnik pokarmowy: 32,7g
Sód: 1492mg
Sól: 3,73g
Czytaj
Więcej
o: 30.05.2024 - Czwartek
I ŚNIADANIE
Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)
OBIAD
Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2108kcal
Białko ogółem: 99,5g
Tłuszcz ogółem: 62g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
Węglowodany ogółem: 320g
Cukry: 53g
Błonnik pokarmowy : 33,7g
Sód: 1648mg
Sól: 4,12g
Czytaj
Więcej
o: 29.05.2024 - Środa
I ŚNIADANIE
Ryż na mleku 300ml (A:7)
Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Maślanka z czarną porzeczką (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)
OBIAD
Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g (A: 1,4)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Papryka świeża paski 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2232kcal
Białko ogółem: 116,5g
Tłuszcz ogółem: 66g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
Węglowodany ogółem: 322g
Cukry: 64g
Błonnik pokarmowy: 33,7g
Sód: 1940mg
Sól: 4,85g
Czytaj
Więcej
o: 28.05.2024 - Wtorek
I ŚNIADANIE
Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
OBIAD
Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
Surówka z marchwi i jabłka (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
Ser topiony 50g(A;7)
Chleb zwykły 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Rzodkiewka 60g
Sałata 20g
Herbata czarna z cukrem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2277kcal
Białko ogółem: 84,5g
Tłuszcz ogółem: 69g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
Węglowodany ogółem: 360g
Cukry: 61g
Błonnik pokarmowy: 32,7g
Sód: 1870mg
Sól: 4,68g
Czytaj
Więcej
o: 27.05.2024 - Poniedziałek
I ŚNIADANIE
Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Pomidor plastry 70g
Sałata 10g
Herbata czarna z cukrem 250ml
II ŚNIADANIE
OBIAD
Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
Marchewka plastry oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
KOLACJA I
Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
Masło roślinne miękkie 15g
Ogórek świeży plastry 70g
Sałata 10g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 2263kcal
Białko ogółem: 112,5g
Tłuszcz ogółem: 80g
Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
Węglowodany ogółem: 304g
Cukry: 51g
Błonnik pokarmowy: 34,7g
Sód: 1942mg
Sól: 4,86g
Czytaj
Więcej
o: 26.05.2024 - Niedziela
Metryczka
Metryczka
Metryczka
Wytworzono: 2024-05-02 07:06 przez:
Opublikowano: 2024-05-02 06:02 przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano: 2024-05-29 06:01 przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający:
Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny: 7644
Rejestr zmian
Rejestr zmian
[2024-05-29 06:01:16] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-28 12:27:30] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-27 06:45:06] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-23 07:31:52] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-22 06:56:52] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-21 07:41:45] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-20 07:33:43] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-17 12:45:41] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-16 13:09:20] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-15 08:04:33] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-14 07:02:38] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-13 07:16:16] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-09 08:49:51] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-08 08:12:15] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-07 10:12:27] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-06 07:29:34] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-06 07:20:47] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-02 07:11:19] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści [2024-05-02 07:05:57] Gracjan Tyczyński Aktualizacja treści