Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Maj 2024

Artykuły

  • 31.05.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica drobiowa  20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt  50g
    • Chleb zwykły 2szt    50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
    •  

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 

      100g/150ml (A: 4,7)

    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g                  
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2304kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 60g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 391g
    • Cukry: 76g
    • Błonnik pokarmowy: 38,7g
    • Sód: 2073mg
    • Sól: 5,18g
    Czytaj Więcej o: 31.05.2024 - Piątek
  • 30.05.2024 - Czwartek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2282kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 79g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 329g
    • Cukry: 56g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1492mg
    • Sól: 3,73g
    Czytaj Więcej o: 30.05.2024 - Czwartek
  • 29.05.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry   70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2108kcal
    • Białko ogółem: 99,5g
    • Tłuszcz ogółem: 62g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 320g
    • Cukry: 53g
    • Błonnik pokarmowy : 33,7g
    • Sód: 1648mg
    • Sól: 4,12g
    Czytaj Więcej o: 29.05.2024 - Środa
  • 28.05.2024 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2232kcal
    • Białko ogółem: 116,5g
    • Tłuszcz ogółem: 66g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
    • Węglowodany ogółem: 322g
    • Cukry: 64g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1940mg
    • Sól: 4,85g
    Czytaj Więcej o: 28.05.2024 - Wtorek
  • 27.05.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
    • Szynka pomorska drobiowa 30g  (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)    

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie)   350ml (A: 7,9)
    • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz) 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana)  150g (A:7)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
    • Ser topiony 50g(A;7)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2277kcal
    • Białko ogółem: 84,5g
    • Tłuszcz ogółem: 69g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
    • Węglowodany ogółem: 360g
    • Cukry: 61g
    • Błonnik pokarmowy: 32,7g
    • Sód: 1870mg
    • Sól: 4,68g
    Czytaj Więcej o: 27.05.2024 - Poniedziałek
  • 26.05.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko  1szt  150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz)  200g
    • Marchewka plastry oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
    • Ziemniaki z koperkiem  200g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt   50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry    70g                                              
    • Sałata  10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2263kcal
    • Białko ogółem: 112,5g
    • Tłuszcz ogółem: 80g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 304g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 34,7g
    • Sód: 1942mg
    • Sól: 4,86g
    Czytaj Więcej o: 26.05.2024 - Niedziela

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-02 07:06przez:
Opublikowano:2024-05-02 06:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-29 06:01przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:7099

Rejestr zmian

  • [2024-05-29 06:01:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-28 12:27:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-27 06:45:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-23 07:31:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-22 06:56:52]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-21 07:41:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-20 07:33:43]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-17 12:45:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-16 13:09:20]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-15 08:04:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-14 07:02:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-13 07:16:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-09 08:49:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-08 08:12:15]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-07 10:12:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-06 07:29:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-06 07:20:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-02 07:11:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-05-02 07:05:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści