Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

05.05.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt. 150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól )1szt- 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana- plastry(marchew, mąka pszenna, masło, sól) 150g (A: 1,7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży 70g                                                                                        
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2270kcal
  • Białko ogółem: 112g
  • Tłuszcz ogółem: 80g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
  • Węglowodany ogółem: 306g
  • Cukry: 52g
  • Błonnik pokarmowy: 35g
  • Sód: 1942mg
  • Sól: 4,86g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-06 07:20przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:26przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-06 07:19przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:120

Rejestr zmian

  • [2024-05-06 07:19:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści