 |
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
- Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Jajko gotowane 1szt 50g
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
-
|
 |
OBIAD
- Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
- Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz)
100g/150ml (A: 4,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
- Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2304kcal
- Białko ogółem: 87,5g
- Tłuszcz ogółem: 60g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
- Węglowodany ogółem: 391g
- Cukry: 76g
- Błonnik pokarmowy: 38,7g
- Sód: 2073mg
- Sól: 5,18g
|