Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

16.05.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką ( maślanka naturalna , czarna porzeczka, cukier) 200ml (A:7)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach(pałki z kurczaka, majeranek, papryka słodka, oregano, olej rzepakowy, pieprz, sól )1szt-  200g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ziemniaki z koperkiem  200g
  • Marchew oprószana (marchew, mąka pszenna ,masło, sól)   150g (A: 1, 7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka 70g                                      
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2283kcal
  • Białko ogółem: 116g
  • Tłuszcz ogółem: 74g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:23g
  • Węglowodany ogółem: 318g
  • Cukry: 67g
  • Błonnik pokarmowy: 31g
  • Sód: 19,21mg
  • Sól: 4,8g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-16 13:07przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:02przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-16 13:07przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:96

Rejestr zmian

  • [2024-05-16 13:07:26]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści