Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.05.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Filecik złocisty drobiowy  50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt. 150g
 

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz, oregano, rozmaryn) 100g/150ml (A: 1)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser żółty 60g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2265kcal
  • Białko ogółem: 102g
  • Tłuszcz ogółem: 75g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
  • Węglowodany ogółem: 323g
  • Cukry: 54g
  • Błonnik pokarmowy : 33g
  • Sód: 1881mg
  • Sól: 4,70g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-20 07:30przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:32przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-05-20 07:30przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:88

Rejestr zmian

  • [2024-05-20 07:30:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści