Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Listopad 2024

Artykuły

  • 30.11.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
    • Pasztet Jana wieprzowy  60g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry  70g                                                 
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 1szt.   200ml
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie z natką (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, natka, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz)  100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
    • Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
    • Polędwica bostońska drobiowa 30g(A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2123kcal
    • Białko ogółem: 81g
    • Tłuszcz ogółem: 71,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,1g
    • Węglowodany ogółem: 318,2g
    • Cukry: 53,6g
    • Błonnik pokarmowy: 35,4g
    • Sód: 1450,2mg
    • Sól: 3,63g
    Czytaj Więcej o: 30.11.2024 - Sobota
  • 29.11.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron kolanka na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3, 9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny z  jabłkiem 200ml   (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml    (A: 1,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2364,5kcal
    • Białko ogółem: 95,3g
    • Tłuszcz ogółem: 69,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:13,3g
    • Węglowodany ogółem: 374,6g
    • Cukry: 60,7g
    • Błonnik pokarmowy: 37,4g
    • Sód: 1647mg
    • Sól: 4,12g
    Czytaj Więcej o: 29.11.2024 - Piątek
  • 28.11.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir   1szt. 150g  (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,3,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałata lodowa z ze śmietaną 150g (A: 7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew) 70g
    • Sałata 15g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2008,6kcal
    • Białko ogółem: 85,3g
    • Tłuszcz ogółem: 57g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,8g
    • Węglowodany ogółem: 316,4g
    • Cukry: 51,3g
    • Błonnik pokarmowy: 32,1g
    • Sód: 1793,7mg
    • Sól: 4,48g
    Czytaj Więcej o: 28.11.2024 - Czwartek
  • 27.11.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
    • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g  (A: 1,3,6,9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/150ml (A: 1)
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki ( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g(A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Dynia gotowana 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2425,4kcal
    • Białko ogółem: 91,5g
    • Tłuszcz ogółem: 82,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,7g
    • Węglowodany ogółem: 353,7g
    • Cukry: 58g
    • Błonnik pokarmowy: 26,9g
    • Sód: 1414,5mg
    • Sól: 3,54g
    Czytaj Więcej o: 27.11.2024 - Środa
  • 26.11.2024 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok wieloowocowy 1szt. 200ml

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
    • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy z jagnięciną 60g (A:1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2385,6kcal
    • Białko ogółem: 98,4g
    • Tłuszcz ogółem: 69,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,7g
    • Węglowodany ogółem: 368,1g
    • Cukry: 57,8g
    • Błonnik pokarmowy: 29,2 g
    • Sód: 1620,2mg
    • Sól: 4,05g
    Czytaj Więcej o: 26.11.2024 - Wtorek
  • 25.11.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)
    • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i cebuli z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A:3,4,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2222,8kcal
    • Białko ogółem: 95,4g
    • Tłuszcz ogółem: 71,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
    • Węglowodany ogółem: 323,5g
    • Cukry: 55g
    • Błonnik pokarmowy: 29,4g
    • Sód: 1726,8mg
    • Sól: 4,32g
    Czytaj Więcej o: 25.11.2024 - Poniedziałek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-03 23:07przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:38przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-12-02 06:38przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:442

Rejestr zmian

  • [2024-12-02 06:38:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-28 06:29:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-27 08:27:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-24 22:41:36]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-22 12:01:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-20 09:02:01]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-18 06:57:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-15 07:09:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-14 06:26:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-12 07:01:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-08 06:47:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-07 09:30:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-06 08:42:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-05 08:40:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-04 06:49:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-11-03 23:07:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści