Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

25.11.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)
  • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
  • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz 2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i cebuli z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A:3,4,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2222,8kcal
  • Białko ogółem: 95,4g
  • Tłuszcz ogółem: 71,9g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 323,5g
  • Cukry: 55g
  • Błonnik pokarmowy: 29,4g
  • Sód: 1726,8mg
  • Sól: 4,32g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-24 22:35przez:
Opublikowano:0000-00-00 22:10przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-11-24 22:35przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:59

Rejestr zmian

  • [2024-11-24 22:35:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści