|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Sok pomarańczowy 1szt. 200ml
|
|
OBIAD
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie ziołowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, bazylia, oregano, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
- Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
- Szynka szkolna wieprzowa 30g(A: 1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2176kcal
- Białko ogółem: 87,5g
- Tłuszcz ogółem: 73g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
- Węglowodany ogółem: 324g
- Cukry: 53g
- Błonnik pokarmowy: 35,7g
- Sód: 1438mg
- Sól: 3,6g
|