Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

02.11.2024 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka świeża paski 70g                                                 
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 1szt. 200ml
 

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie ziołowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, bazylia, oregano, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
  • Szynka szkolna wieprzowa 30g(A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2176kcal
  • Białko ogółem: 87,5g
  • Tłuszcz ogółem: 73g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 324g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 35,7g
  • Sód: 1438mg
  • Sól: 3,6g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-11-04 06:45przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:47przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:17

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.