Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Czerwiec 2024

Artykuły

  • 24.06.2024 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 7)
    • Blok drobiowy 60g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Gołąbek leniwy /z mięsem wieprzowym/ duszony, w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz)   100g/150ml  (A: 1,3,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:4)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2275kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 63g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 360g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1759mg
    • Sól: 4,4g
    Czytaj Więcej o: 24.06.2024 - Poniedziałek
  • 23.06.2024 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Ser żółty 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka bartnika drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły  2szt. 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka  60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2042kcal
    • Białko ogółem: 98,5g
    • Tłuszcz ogółem: 59g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
    • Węglowodany ogółem: 307g
    • Cukry: 63g
    • Błonnik pokarmowy: 28,7g
    • Sód: 1873mg
    • Sól: 4,68g
    Czytaj Więcej o: 23.06.2024 - Niedziela
  • 22.06.2024 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku  300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)
     

    OBIAD

    • Botwinka z ziemniakami (korpus z kurczaka, botwinka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A:1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2301kcal
    • Białko ogółem: 81,5g
    • Tłuszcz ogółem: 85g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 330g
    • Cukry: 62g
    • Błonnik pokarmowy: 31,7g
    • Sód: 1749mg
    • Sól: 4,37g
    Czytaj Więcej o: 22.06.2024 - Sobota
  • 21.06.2024 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku  300ml (A: 1,7,8,11)
    • Polędwica  drobiowa  20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Jajko gotowane 1szt 50g
    • Chleb zwykły 2szt   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g                                   
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2304kcal
    • Białko ogółem: 87,5g
    • Tłuszcz ogółem: 60g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 391g
    • Cukry: 76g
    • Błonnik pokarmowy: 38,7g
    • Sód: 2073mg
    • Sól: 5,18g
    Czytaj Więcej o: 21.06.2024 - Piątek
  • 20.06.2024 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
    • Chleb zwykły   50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Ryż na sypko 200g
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2279kcal
    • Białko ogółem: 92,5g
    • Tłuszcz ogółem: 72g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 339g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 29,7g
    • Sód: 1519mg
    • Sól: 3,8g
    Czytaj Więcej o: 20.06.2024 - Czwartek
  • 19.06.2024 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2123kcal
    • Białko ogółem: 97,5g
    • Tłuszcz ogółem: 61g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 327g
    • Cukry: 60g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 1624mg
    • Sól: 4,06g
    Czytaj Więcej o: 19.06.2024 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-05-29 06:02przez:
Opublikowano:2024-05-29 07:42przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-06-24 07:42przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:424

Rejestr zmian

  • [2024-06-24 07:42:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-21 14:16:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-21 09:36:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-20 08:44:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-19 07:19:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-17 06:54:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-14 07:04:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-13 06:56:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-12 07:14:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-11 07:04:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-10 07:08:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-06-05 10:13:27]Bartosz WąciorAktualizacja
  • [2024-06-05 08:57:45]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-05-29 06:02:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści