Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.06.2024 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)

OBIAD

  • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
  • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2123kcal
  • Białko ogółem: 97,5g
  • Tłuszcz ogółem: 61g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
  • Węglowodany ogółem: 327g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 33,7g
  • Sód: 1624mg
  • Sól: 4,06g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-06-19 07:17przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:42przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-06-19 07:17przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:64

Rejestr zmian

  • [2024-06-19 07:17:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści