Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

04.06.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły    50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt . 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 1szt   200ml (A: 7) 

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka)  100g/100ml (A: 1)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym  150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml
  •  

 

KOLACJA

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz)  80g
  • Chleb zwykły 50g (A: 1
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

  • Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2360kcal
  • Białko ogółem: 93,5g
  • Tłuszcz ogółem: 82g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 343g
  • Cukry: 55g
  • Błonnik pokarmowy: 36,7g
  • Sód: 1646mg
  • Sól: 4,12g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-06-05 09:48przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:03przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano:2024-06-05 10:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:202

Rejestr zmian

  • [2024-06-05 10:08:59]Bartosz WąciorAktualizacja
  • [2024-06-04 00:00:00]Bartosz Wącioraktualizacja