|
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
- Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Botwinka z ziemniakami (korpus z kurczaka, botwinka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
- Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: 1,3,7)
- Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 150g (A: 7,9)
- Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 3,4,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2592kcal
- Białko ogółem: 87,5g
- Tłuszcz ogółem: 88g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
- Węglowodany ogółem: 396g
- Cukry: 79g
- Błonnik pokarmowy: 36,7g
- Sód: 2005mg
- Sól: 5,01g
|