|
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
- Galareta drobiowa (mięso drobiowe, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (kefir, truskawki mrożone) 200ml (A;7)
|
|
OBIAD
- Grochówka z ziemniakami (kości wieprzowe, boczek wędzony, włoszczyzna, boczek, groch, ziemniaki, cebula, majeranek, ziele angielskie, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
- Pierogi ukraińskie(mąka pszenna, ziemniaki, twaróg, cebula, sól, pieprz ) 300g (A: 1,3,7)
- Surówka wielowarzywna (marchew, pietruszka, seler, jabłko, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki konserwowe, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2373kcal
- Białko ogółem: 107g
- Tłuszcz ogółem: 86g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 28g
- Węglowodany ogółem: 326g
- Cukry: 51 g
- Błonnik pokarmowy: 38g
- Sód: 2018mg
- Sól: 5,05g
|