Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

21.11.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Szynka drobiowa 60g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt 150ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,3,6,7,9,10)
  • Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa, , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz) - 200g
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka ze śmietaną 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2315 kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 80g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 339g
  • Cukry: 50g
  • Błonnik pokarmowy : 38g
  • Sód: 1561mg
  • Sól: 3,9g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-21 14:41przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:46przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-21 14:41przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1660

Rejestr zmian

  • [2023-11-21 14:41:36]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści