Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

15.11.2023 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem (twaróg, mleko, szczypior, sól ,pieprz) 80g(A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomarańcza plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny -1szt 150g (A: 7)

OBIAD

  • Zupa wiejska (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała,ziemniaki, mąka pszenna, jajko, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,7,9)
  • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z ogórkiem i rzodkiewką i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A;1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek, śmietana/ 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml(A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2081 kcal
  • Białko ogółem: 85g
  • Tłuszcz ogółem: 52g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 340 g
  • Cukry: 61g
  • Błonnik pokarmowy: 29g
  • Sód: 2012mg
  • Sól: 5,03g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-16 07:54przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:57przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-16 07:54przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:140

Rejestr zmian

  • [2023-11-16 07:54:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści