Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

20.11.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno- owocowy 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Zraz mielony wieprzowo –drobiowy duszony w sosie własnym (łopatka wieprzowa, mięso z kurczaka, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A: 4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2094kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 70g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 304g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy: 30g
  • Sód: 1788mg
  • Sól: 4,48g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-20 08:14przez:
Opublikowano:0000-00-00 22:48przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-20 22:47przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:128

Rejestr zmian

  • [2023-11-20 22:47:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-20 08:14:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści