|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
- Szynka pomorska drobiowa 40g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Zupa brokułowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Klopsiki drobiowo-wieprzowe w sosie dyniowym(pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, dynia, mąka pszenna, bułka pszenna, śmietanka, jajko, sól ,pieprz) -2szt 100g/100ml (A: 1,3)
- Ryż na sypko 200g
- Surówka meksykańska (kapusta biała, marchew, por, kukurydza, natka pietruszki, olej rzepakowy) 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser topiony 50g (A:7)
- Blok drobiowy 20g (A: 1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2217kcal
- Białko ogółem: 81g
- Tłuszcz ogółem: 71g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
- Węglowodany ogółem: 345g
- Cukry: 49g
- Błonnik pokarmowy: 37g
- Sód: 2149m Sól:
- Sól: 5,37g
|