Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.11.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Ser żółty   50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1 szt-150g (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka pieczarki, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka bartnika drobiowa  60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka   60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2039kcal
  • Białko ogółem: 97g
  • Tłuszcz ogółem: 68g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 281g
  • Cukry: 52g
  • Błonnik pokarmowy: 26g
  • Sód: 2039mg
  • Sól: 5,1g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-20 08:14przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:18przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-20 08:13przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:432

Rejestr zmian

  • [2023-11-20 08:13:54]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści