Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

23.11.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Pałki z kurczaka pieczone (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 3szt  200g  (A: 6,9,10)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew z groszkiem oprószana( marchew, groszek zielony, mąka pszenna, olej rzepakowy)150g (A:1,7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 60g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1981kcal
  • Białko ogółem: 95g
  • Tłuszcz ogółem: 55g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
  • Węglowodany ogółem: 300g
  • Cukry: 68g
  • Błonnik pokarmowy: 30g
  • Sód: 1838mg
  • Sól: 4,6g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-23 11:05przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:53przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-23 11:06przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:140

Rejestr zmian

  • [2023-11-23 11:06:01]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-23 11:05:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści