Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

01.11.2023 - Środa

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 50g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g (A: 7)
  • Rzodkiewka               60g
  • Sałata   20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z bananem 200ml (A: 7)
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, cebula, makaron, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml(A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) -200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchewka oprószana ( masło, mąka pszenna, sól) 150g(A: 1,7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu   80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt                  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2190kcal
  • Białko ogółem: 112g
  • Tłuszcz ogółem: 71g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 301g
  • Cukry: 63g
  • Błonnik pokarmowy:32g
  • Sód: 1979mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:27przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:29przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-27 11:27przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:530

Rejestr zmian

  • [2023-10-27 11:27:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści