Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

26.11.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Gruszka 1szt. 150g
 

OBIAD

  • Zupa kapuśniak (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) - 100g/150ml (A: 1)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz )150g (A: 1)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser żółty 60g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2100kcal
  • Białko ogółem: 97g
  • Tłuszcz ogółem: 65g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
  • Węglowodany ogółem: 311g
  • Cukry: 51g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1913mg
  • Sól: 4,78g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-24 07:38przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:41przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-24 07:38przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:156

Rejestr zmian

  • [2023-11-24 07:38:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści