Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

17.11.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko – 1szt 50g (A: 3)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń -1szt (mleko, budyń, cukier)    200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa ryżowa (porcje rosołowe, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Filet z dorsza smażony ( filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 110g (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew, chrzan, śmietana) 150g (A:7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2066kcal
  • Białko ogółem: 90g
  • Tłuszcz ogółem: 56g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 328g
  • Cukry: 63g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód:1758mg
  • Sól: 4,40g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-17 07:21przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:07przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-17 13:06przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:119

Rejestr zmian

  • [2023-11-17 13:06:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-17 07:20:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści