Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

07.11.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml  (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa        50g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt             50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski    70g
  • Sałata                            20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok owocowy 200ml-1szt

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, sól ) 300g ) (A: 1,3,7)
  • Jogurt naturalny 120ml(A: 7)
  • Surówka z selera, jabłka i marchwi (seler, jabłka, marchew, śmietana, sól) 150g (A:7,9)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z mięsa drobiowego (mięso drobiowe, cebula, nać pietruszki, pieprz, sól, olej rzepakowy) 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata   10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2009kcal
  • Białko ogółem: 104g
  • Tłuszcz ogółem: 42 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
  • Węglowodany ogółem: 329g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 32g
  • Sód:1647mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:54przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:13przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-07 07:42przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:360

Rejestr zmian

  • [2023-11-07 07:42:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-27 11:54:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści