Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

30.11.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na  mleku 300ml (A: 7)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt. 150ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Sznycel mielony wieprzowy z kukurydzą w sosie pieczarkowym- półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, kukurydza, bułka tarta, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką gotowaną i koperkiem  150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka biała drobiowa 60g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
  • Sałata 15g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2107 kcal
  • Białko ogółem: 82g
  • Tłuszcz ogółem: 80g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 292g
  • Cukry: 49g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1870mg
  • Sól: 4,68 g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-30 07:21przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:29przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-30 07:21przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:604

Rejestr zmian

  • [2023-11-30 07:21:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści