Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

03.11.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,7,9,10)
  • Jajko gotowane                   50g-1szt
  • Chleb zwykły 2szt                  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata                               10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń ( mleko, budyń, cukier) 200ml (A:1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Krupnik (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, ziemniaki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli z warzywami (fasola, włoszczyzna, cebula, olej rzepakowy ,sól, pieprz) 60g (A:9)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Jabłko                                100g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia; 2217kcal
  • Białko ogółem: 91g
  • Tłuszcz ogółem: 65g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 352g
  • Cukry: 65g
  • Błonnik pokarmowy: 40g
  • Sód: 1642mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:46przez:
Opublikowano:0000-00-00 22:16przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-06 22:13przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:239

Rejestr zmian

  • [2023-11-06 22:13:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści