Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

29.11.2023 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)                                          
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g                                          
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem 200ml (A: 1)

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z kabaczkiem i ziołami (pierś z kurczaka , kabaczek, bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz) 150g
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g(A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Dynia gotowana 70g                                     
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia:2030 kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 59g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17g
  • Węglowodany ogółem: 308g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 31g
  • Sód: 1788mg
  • Sól: 4,47g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-29 07:39przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:46przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-29 07:38przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:107

Rejestr zmian

  • [2023-11-29 07:38:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści