Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

05.11.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Kiełbasa szynkowa drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt   25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski      70g
  • Sałata     10g
  • Herbata czarna z cukrem    250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Gruszka      150g -1szt
 

OBIAD

  • Kapuśniak z kapusty świeżej (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,7,9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) -100g/150ml
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Buraczki zasmażane (buraczki, masło)150g (A: 7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser żółty                          60g (A;7)
  • Chleb zwykły 2szt             50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata                           10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2193kcal
  • Białko ogółem: 106g
  • Tłuszcz ogółem: 70g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 317g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 36g
  • Sód: 2233mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:50przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:51przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-27 11:49przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1709

Rejestr zmian

  • [2023-10-27 11:49:43]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści