Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

18.11.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 1szt 200ml
 

OBIAD

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,7)
  • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g  (A: 1)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu z natką pietruszki ( twaróg, mleko, natka pietruszki sól) 80g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2262kcal
  • Białko ogółem: 76g
  • Tłuszcz ogółem: 90g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 31g
  • Węglowodany ogółem: 316g
  • Cukry: 57g
  • Błonnik pokarmowy: 32g
  • Sód: 2034mg
  • Sól: 5,09g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-20 08:13przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:16przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-20 08:13przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:99

Rejestr zmian

  • [2023-11-20 08:13:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści