Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

27.11.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)               
  • Szynka konserwowa wieprzowa  20g (A: 1,6,7,9,10)
  • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40/5g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka owocowa z jogurtem naturalnym 220g (A: 1,7)

OBIAD

  • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
  • Śledź w śmietanie (matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Blok z indyka 60g (A;1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek, śmietana/ 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2065kcal
  • Białko ogółem: 84g
  • Tłuszcz ogółem: 52g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 350g
  • Cukry: 62g
  • Błonnik pokarmowy: 42g
  • Sód:1787mg
  • Sól: 4,47g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-27 07:34przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:23przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-27 07:34przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:123

Rejestr zmian

  • [2023-11-27 07:34:01]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści