Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

22.11.2023 - Środa

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z bananem 200g (A: 7)

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Gołąbek gotowany w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2192kcal
  • Białko ogółem: 104g
  • Tłuszcz ogółem: 57g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
  • Węglowodany ogółem: 346g
  • Cukry: 68g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 1800mg
  • Sól: 4,50g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-22 10:05przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:04przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-22 10:05przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:108

Rejestr zmian

  • [2023-11-22 10:05:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści