Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

25.11.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt 150ml (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2061 kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 55g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
  • Węglowodany ogółem: 336g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 1991mg
  • Sól: 4,98g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-24 07:38przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:40przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-24 07:37przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1268

Rejestr zmian

  • [2023-11-24 07:37:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści