Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

12.11.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Sałata 10g
  • Pomidor plastry 70g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko    150g
 

OBIAD

  • Zupa rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 1szt  200g  (A: 6,9,10)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem 200g
  • Marchew plastry 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem (jajko, majonez, szczypior, sól, pieprz) 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2215kcal
  • Białko ogółem: 118g
  • Tłuszcz ogółem: 78g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 288g
  • Cukry: 44g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1972mg
  • Sól: 4,90g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-07 07:49przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:16przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-10 14:13przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:155

Rejestr zmian

  • [2023-11-10 14:13:11]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści