Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

11.11.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1, 7)
  • Pasztet Jana (wieprzowy) 60g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 200ml (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (porcja rosołowa, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Schab w sosie własnym (schab, , mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) - 100g/150ml
  • Ziemniaki 200g
  • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, sól, pieprz )150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
  • Polędwica bostońska drobiowa 30g  (A:1,3,6,9,10 )
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Rzodkiewka tarta 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2091 kcal
  • Białko ogółem: 93g
  • Tłuszcz ogółem: 73g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 289 g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy : 30g
  • Sód: 1677mg
  • Sól: 4,19g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-07 07:49przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:15przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-10 14:12przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:164

Rejestr zmian

  • [2023-11-10 14:12:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści