Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

18.10.2025 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Zupa mleczna z płatkami owsianymi 300ml (A: GLU,MLE)
  • Pasztet Jana wieprzowy 50g (A: GLU ,JAJ,SEL)
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250m
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 1szt. 200ml
 

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, natka pietruszki, śmietana 30%, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A: MLE ,SEL)
  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie pietruszkowym zabielana śmietaną (udko trybowane, łopatka wieprzowa, mąka pszenna, bułka kajzerka, cebula , jajko, olej rzepakowy, śmietana 30%, natka pietruszki, sól , pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
  • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym(burak, cebula, olej rzepakowy natka pietruszki, cukier, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny) 150g
  • Kasza jęczmienna 200g (A: GLU)
  • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Twaróg w kawałku 50g (A: MLE)
  • Szynka drobiowa  gotowana 30g(A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka czerwona tarta 60g
  • Sałata masłowa 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia:2032,4 kcal
  • Białko ogółem: 78g
  • Tłuszcz ogółem: 65g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,9g
  • Węglowodany ogółem: 299,1g
  • Cukry: 73,6g
  • Błonnik pokarmowy: 31,9g
  • Sód: 2240mg
  • Sól: 5,60g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-10-20 06:19przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:21przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-10-20 06:18przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:16

Rejestr zmian

  • [2025-10-20 06:18:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści