 |
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
- Szynka wieprzowa zielonogórska 30g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Sałatka jarzynowa ( włoszczyzna mrożona kostka, ziemniaki, jajo kurze, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony konserwowy, kukurydza konserwowa, natka pietruszki, majonez, sól, pieprz czarny) 100g (A: JAJ,SEL,GOR)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna mrożona paski, ziemniaki, kasza jęczmienna, natka pietruszki, sól, pieprz czarny) 350ml (A: GLU,SEL)
- Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ) 100g /100ml (A: GLU,RYB)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Ser topiony 50g (A: MLE)
- Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2129,4kcal
- Białko ogółem: 74,8g
- Tłuszcz ogółem: 71,9g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,6g
- Węglowodany ogółem: 302,3g
- Cukry: 88g
- Błonnik pokarmowy: 30,6g
- Sód: 1562,2mg
- Sól: 3,91g
|