|
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
- Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
- Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz)150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Polędwica sopocka wieprzowa 60g (A: 1,3,6,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka tarta 60g
- Sałata 20g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2123kcal
- Białko ogółem: 101,5g
- Tłuszcz ogółem: 62g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
- Węglowodany ogółem: 322g
- Cukry: 53g
- Błonnik pokarmowy: 33,7g
- Sód: 1581mg
- Sól: 3,95g
|