Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.09.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir   1szt.  150g  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron, śmietanka, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z ze śmietaną 150g (A: 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchew)70g
  • Sałata 15g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2008,6kcal
  • Białko ogółem: 85,3g
  • Tłuszcz ogółem: 57g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,8g
  • Węglowodany ogółem: 316,4g
  • Cukry: 51,3g
  • Błonnik pokarmowy: 32,1g
  • Sód: 1793,7mg
  • Sól: 4,48g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-09-19 07:07przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:59przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-09-19 07:07przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:149

Rejestr zmian

  • [2024-09-19 07:07:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści