Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

17.02.2024 - Sobota

 

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka biała drobiowa 50g(A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt   25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny  1szt 150g (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A:1, 7, 9)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka wielowarzywna z marchewki, pietruszki, selera, jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną  60g (A;1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony                       70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2036kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 53g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 330g
  • Cukry: 54g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1958mg
  • Sól: 4,9g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-19 08:33przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:36przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-19 08:34przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:618

Rejestr zmian

  • [2024-02-19 08:34:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-19 08:33:04]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści