Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

23.02.2024 - Piątek

 

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka truskawkowa z jogurtem  220g (A: 1,7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1896kcal
  • Białko ogółem: 74g
  • Tłuszcz ogółem: 46g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 325g
  • Cukry: 66g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1942mg
  • Sól: 4,86g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-20 07:08przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:44przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-22 12:42przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:157

Rejestr zmian

  • [2024-02-22 12:42:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-20 07:08:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści