Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

16.02.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron kolanka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3, 9,10)        
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
  •  
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem  (kisiel, jabłka, cukier) 200ml (A: 1)

OBIAD

  • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A: 7)
  • Szynka szkolna wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt.  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2138kcal
  • Białko ogółem: 83g
  • Tłuszcz ogółem: 69g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13g
  • Węglowodany ogółem: 328g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 1975mg
  • Sól: 4,94g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-16 07:32przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:32przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-19 08:31przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:387

Rejestr zmian

  • [2024-02-19 08:31:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-16 07:32:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści